lauantai 14. joulukuuta 2013

Afrikan safari 2 - Ngorongoro Farm House

Manyaran safarilta siirryimme tukikohtaan, joka oli lodge nimeltään Ngorongoro Farm House. Tulkoon sekin lyhyesti esiteltyä, jos se vaikkapa kuuluisi jonkun tulevaan matkaohjelmaan.

Kun Pohjois-Tansaniassa - tai Keniassa - ajelee, niin ei voi olla näkemättä erikokoisia karjalaumoja matkalla sinne tai tänne. Ilmeisesti ne ovat useimmiten maasaiden karjaa. Paimenina oli usein lapsia, jopa hyvinkin nuoria. Paljain päin, usein paljain jaloinkin. Eväänä näytti olevan pelkkä vesipullo, jos sitäkään. Varsin ankaraa on elämä vielä Afrikassa näille paimentolaisperheille, joskin se saattaa heillä ole parempaa kuin kaupunkien slummeissa.
Ngorongoro Farm House sijaitsee melko lähellä Ngorongoron suojelualuetta, joten se sopii hyvin safarin tukikohdaksi. Lodge ympäristöineen on siisti. Sillä on erityisen upea hedelmä-, vihannes- ja kukkapuutarha ja puisto. Öisin puistoon ja puutarhaan tulivat jopa antiloopit ruokailemaan. Kun pimeässä käveli ravintolasta majoituskämppään, puistometsiköstä kuului ryskettä, kun villit vierailijat kaikkosivat. Ehkäpä antilooppien kintereillä liikkui myös petoja, koska lodgen käytävillä näyttivät vartijat kiertelevän myös pimeän aikoina.


Ngorongoro Farm HousePuiston puissa hypähteli värikkäitä lintuja. Hieman vaikea niitä oli saada kuvattua.Puistopunatasku (Cossypha heuglini)Majoitushuoneet sijaitsivat puiston ja luonnontilaisen savannin rajapinnassa. Niinpä terasseilta avautui näkymä avoimelle savannille. Siellä ruohikossa vilistelivät mm. helmikanat.
Helmikana (Numida meleagris)


Matti Uurinmäki
14.12.2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti