tiistai 27. toukokuuta 2014

Village Heights Golf Resort - Kreeta

Tämän kevään Kreetan matkallamme majapaikkana oli Village Heihgts Golf Resort. Paikka on RCI-kohde kuten Grand Leoniki, jonne tarkoituksemme oli alunperin mennä. Ehkä on tarpeen hieman kertoilla tuosta majoituskohteestamme siltä varalta, että joku toinen miettii sinne menemistä.

Village Heights Golf Resort sijaitsee runsaat parikymmentä kilometriä Iraklionista itään. Matkaa siis Hanian kentältä tulee melko paljon - muistelen, että ehkä noin 170 km, mutta saatan muistaa väärin. Iraklionin kenttä sen sijaan on tietysti lähellä eli parinkymmenen kilsan päässä. Jos tulee lännestä Kreetan päätietä myöten, niin päätieltä käännytään kohti Kastellia. Päätien risteyksestä on ehkä noin kilometrin verran siihen risteykseen, josta lähtee oikealle sivutie hotellille. Risteyksessä on viitta.

Village Heights Golf Resort - Kreeta


Hotelli on apartementos-tyyppinen. Aika laajalla alueella, mutta huonemäärää en ole tarkistanut. Respasta huoneisiin laukut ja tulijat kuskataan golf-autolla, joten itse ei tarvitse laukkuja raahata. Mahdollinen vuokra-auto on parkkeerattava hotellin edustan parkkipaikalle, joten sitä ei voi huoneen luokse viedä. Huoneistot sijaitsevat rinnemaastossa varsin sokkeloisissa "pinoissa". Lähiympäristö on muokattu puutarhaksi, joka tosin vielä on osittain alkuvaiheessaan. Kuitenkin varsin siistiä. Ainakin osasta huoneistoista on näkymä alarinteen yli meren suuntaan, mutta merihän on verraten kaukana, joten merinäköalasta ei oikein voi puhua.

Näkymä meren suuntaan - huoneen terassilta

Hotelli ei sijaitse missään kaupungissa eikä edes kylässä, vaan suorastaan yksinään vuorten alarinteellä. Meren rantaan on muutama kilometri, suunnilleen viisi. Suosittelen auton vuokraamista, vaikka hotellilta onkin muutaman kerran päivässä ilmainen pikkubussikuljetus Limin Hersonnissokseen, jonne on noin 6 km. Tuo Limin Hersonissos on rantakaupunki ja sesongin aikana englantilaisnuorten kansoittama.

Limin Hersonissos - rantakaupunki


Ehkäpä hieman inhimillisempi paikka on Old Hersonissos, jonne hotellilta on 3-4 kilometriä. Hotellin kuljetusbussista voi jäädä välillä pois ja kävellä noin kilometrin verran. Sitä en tiedä, miten pääsee takaisin - paitsi taksilla.

Old Hersonissos - Margon taverna


Hotellin yhteydessä on pieni kioskimyymälä, josta peruselintarvikkeita. Hotellin kuljetuksella voi käydä ruokaostoksilla Hersonissoksessa, jossa bussikuljetus pysähtyy ja lähtee suoraan marketin edestä. Jos on oma vuokra-auto voi käydä joko samassa paikassa tai vaikkap Lidlissä, joka löytyy Iraklionista Hersonissokseen menevän ns. vanhan päätien varresta. Lidlin lähettyviltä löytyy myös Shellin huoltoasema, mutta muitakin bensapaikkoja on.

Huoneet ovat perustasoa. Televisioita vaihdettiin parhaillaan uudempiin. Nykyaikaa oli, että huoneissa oli mahdollisuus käyttää langatonta nettiä, joka tosin ei nopeudella hurmannut. Hotelli kuuluu kansainväliseen Diamonds Resortin ketjuun, jolla oli ainakin meidän käyntimme ajankohtana suomalainen myyntiedustaja (tavallaan myös opas) hotellissa. Häneltä sai kielitaidotonkin hyviä vihjeitä.

Village Heights Golf Resort -  2 hengen huone

Aamiainen oli varsin hyvätasoinen. Hinta oli tuohon aikaan hieman yli 9 euroa, mutta hinta käsittääkseni muuttui sesongin mukana. Jostakin syystä ei näyttänyt olevan kävijöiden suosiossa, sillä istuimme monena aamuna vaimoni kanssa kahdestaan notkuvien tarjoilupöytien keskellä. Käytimme itse hotellin aamiaista joka päivä, mutta emme muita ruokailuja.

Pieni kulmaus hotellin laajaa puutarhaa - huoneen terassin vieressä

Hotellin yhteydessä on uima-allas ja lasten allas ja lasten leikkipaikka allasalueen vieressä.

Uima-allasaluetta, taustalla ravintolatiloja

Mielestäni ihan hyvä vaihtoehto majoitukselle, kunhan käyttää vuokra-autoa. Ilman sitä paikka on liian syrjässä asutuskeskuksista ja uimarannoista, joten aika voi käydä pitkäksi. Jos on auto käytettävissä, niin kohde on hyvä kiintopiste lähteä ajelemaan niin vuoristoon, Knossokseen, rannoille, Plakaan ja Spinalongalle kuin moniin muihinkin paikkoihin. Lapsia ajatellen lähistöllä on mm. vesipuisto ja labyrinttipuisto sekä suhteellisen lähellä myös akvaario. Ja tietysti golfkenttä aivan aidan takana, jos on sen lajin harrastaja.

27.5.2014
Matti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti