tiistai 27. toukokuuta 2014

Hieroglyfien salaisuus

Nuorten seikkailukirja, jossa Egyptissä matkalla oleva suomalaistyttö ryhtyy ratkomaan faaraoajan vuosituhansia vanhaa salaisuutta.

Faarao Tutankhamon on kuuluisa hänen hautakammiostaan löydettyjen aarteiden vuoksi. Tutankhamon hallitsi mahtavaa muinaisen Egyptin valtakuntaa teini-ikäisenä n. 10 vuotta. Hän kuoli n. 19-vuotiaana. Tiedemiehet ovat kautta aikojen kiistelleet hänen arvoituksellisen kuolemansa syystä ja epäilleet niin murhaa kuin sairautta tai tapaturmaa.

Elsa on isovanhempiensa mukana Egyptin matkalla ja pääsee Kuninkaiden laaksossa tutustumaan faaraoiden hautoihin. Hän valokuvaa hautakammioiden hieroglyfikirjoituksia. Matkan aikana eräs munkki tulkitsee hieroglyfiviestin. Elsa yrittää ratkaista salaperäistä viestiä Kairon Egyptiläisessä museossa Tutankhamonin haudasta löydetyn vanhan lautapelin avulla. Onnistuuko hän hieroglyfien avulla samalla selvittämään Tutankhamonin kuoleman vuosituhantisen salaisuuden?


Elsan seikkailu vie lukijan sisälle sekä Egyptin tuhansia vuosia vanhaan historiaan että nykypäivän matkailukohteisiin. Kirjassa liikutaan Luxorissa, Hurghadassa ja Kairossa. Seikkalun ohessa lukija saa annoksen perustietoa Egyptistä. Kirjan tapahtumapaikat ovat todellisia ja niiden kuvaus perustuu kirjoittajan henkilökohtaiseen kokemukseen. Kirjassa on värivalokuvakuvitus.Kirja on julkaistu vain e-kirjana ja saatavissa Elisan e-kirjapalvelusta.


Hieroglyfien salaisuus on Seikkailuja maailmalla -sarjan 6. teos. Sarjan kirjat ovat itsenäisiä teoksia, joilla ei juonellista jatkumoa, joten ne ovat täysin itsenäisesti luettavissa. Tämän kirjan päähenkilö on seikkaillut aikaisemmin sarjan 2. teoksessa Kuolema Kultaisessa Kolmiossa, jonka tapahtumat sijoittuvat Thaimaahan. Sen sijaan sarjan ensimmäinen teos Murha Niilillä vie myös Egyptiin, mutta siinä päähenkilöinä ovat kaksoset Heta ja Aapo.

27.5.2014
Matti Uurinmäki


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti