torstai 16. tammikuuta 2014

Kilimanjaron sankari - nuorten seikkailukirja

Afrikan reissun pohjalta julkaisin toisenkin nuortenkirjan. Serengetin salametsästäjät -kirjassa päähenkilönä oli tyttö, tässä toisessa kirjassa - Kilimanjaron sankari - vuorivaelluksella seikkailee poika. Toivon näiden kirjojen seikkailun ohella tarjoavan myös jonkinlaisen tietopaketin kuvaamistaan Afrikan seuduista.

Kilimanjaron sankari -teosta voi lyhyesti kuvailla näin:

"Taavi lähtee vaarinsa tueksi vaativalle vuorivaellukselle, jossa tavoitteena on nousta Kilimanjarolle, Afrikan korkeimmalle vuorelle. Sen ylin huippu Uhuru Peak - Vapauden huippu - kohoaa lähes 6000 metriin. Kun liikutaan Alppejakin korkeammalla happiköyhässä ilmassa, on suuri riski saada hengenvaarallinen vuoristotauti.

Vaelluksella Taavi päätyy myös auttamaan ahdinkoon joutunutta afrikanpuhvelin vasikkaa, mutta joutuu samalla silmätysten tämän emon kanssa. Puhvelia pidetään Afrikan vaarallisimpiin kuuluvana eläimenä. Kilimanjaron huipulla tapahtuu onnettomuus ja retkitoveri joutuu hengenvaaraan. Taavin neuvokkuus ja rohkeus pelastavat hänet."

Kirjan kuvaamat tapahtumapaikat ovat todellisia. Vaelluskuvaus perustuu omakohtaiseen kokemukseeni - ja elämykseen. Kirjassa on varsin paljon värivalokuvia Kilimanjarolta, joten kirja toivottavasti seikkailun ohessa tarjoaa tietopaketin vaeltamisesta Kilimanjarolla.

16.1.2014
Matti UurinmäkiEi kommentteja:

Lähetä kommentti