lauantai 2. maaliskuuta 2013

Murha Niilillä

Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjani ensimmäinen teos on nyt sitten ilmestynyt. Kirja on nimeltään Murha Niilillä.

Nimi kertoo jo melko paljon. Tapahtumapaikkana on siis Egypti, tarkemmin sanoen Niilin risteily ja siihen liittyen muutama keskeinen kaupunki kuten Luxor ja Assuan. Luxorissa tietysti liikutaan niin temppeleissä kuin Kuninkaiden hautalaaksossa.

Kirjan takakannen kuvauksessa todetaan näin: Kaksoset Heta ja Aapo pääsevät Egyptiin Niilin risteilylle. Tuhansia vuosia vanhat temppelit ja faaraoiden hautakammiot muuttavat mystiset jumalatarut todellisiksi. Mutta todeksi muuttuu myös murharouva Agatha Christien Kuolema Niilillä -salapoliisikertomus, kun murha seilaa Niilillä heidän omassa laivassaan. Nuoret seuraavat yksityisetsivä Hercule Poirotin jalanjälkiä ja neuvokkuudellaan kiristävät silmukan murhaajan ympärille. Faaraon kosto kohtaa rikollista.

Kirjan tapahtumapaikat ovat todellisia ja tarjoavat lukijalleen runsaasti tosipohjaista perustietoa muinaisesta Egyptistä. Kirjassa on paikka-autenttinen värivalokuvakuvitus.

Kirja on kovakantinen. Sivuja on 128. Kirjan kuvituksena on runsaasti värivalokuvia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti