tiistai 10. kesäkuuta 2014

Vaarallista rakkautta jumalten saarella

Kreetan matkoihin pohjautuen kirjoittelin Seikkailuja maailmalla -nuortenkirjasarjaani seitsemännen teoksen nimellä Vaarallista rakkautta jumalten saarella. Kreeta on niin kiehtova sekä karun kauniilta luonnoltaan että salaperäiseltä ja jopa julmalta mytologialtaan, että aivan kuin itsestään syntyivät kirjan aihe ja juoni.

Mahtavan Dikti-vuoriston luolassa syntyi antiikin mahtavin jumala Zeus. Hänen vanhempansa olivat titaaneja, jättiläisiä. Selviytyäkseen hengissä ja pelastaakseen samalla sisaruksensa Zeus joutui nousemaan isäänsä ja tätä tukevia titaaneja vastaan. Vuosien taistelu päättyi Zeuksen voittoon. Hän kohosi antiikin Kreikan pääjumalaksi ja asettautui asumaan Olympos-vuorelle.

Kreetan jumalaisessa miljöössä seuramatkalaiset elävät nykyhetkeään – rakastavat intohimoisesti ja joskus vihaavatkin tuhoisasti. Suomalaistyttö Elsa on seuramatkalla Kreetalla isovanhempiensa mukana. Heti matkan ensimmäisenä päivänä Elafónisin paratiisisaarella Elsa huomaa joutuneensa keskelle katkeraa kolmiodraamaa. Seurueen matka jatkuu Rethymnoniin ja Knossokseen, mutta intohimoinen lemmenleikki ei ota laantuakseen. Spinalongan saarella Elsa onnistuu estämään murhenäytelmän, mutta hänkään ei voi mitään sille, että matkan jatkuessa Zeus saa julmalla tavalla uhrinsa.

Tämä dekkari vie nuoren lukijan niin Kreetan mytologiaan kuin saaren tämän hetken kiinnostavimpiin matkailukohteisiin - Plakaan, Spinalongalle, Knossokseen, Elafonisille. Teoksen kuvaamat tapahtumapaikat ovat todellisia. Olen ne itse kolunnut ja kokenut. Sarjan aikaisempin kirjojen tapaan sisällytin kirjaan myös runsaasti värivalokuvia.

Kirjan päähenkilö - teini-ikäinen Elsa - on aikaisemmin seikkailut kahdessa sarjan teoksessa: Kuolema Kultaisessa Kolmiossa ja Hieroglyfien salaisuus. Kirja on julkaistu pelkästään e-kirjana, joten valitettavasti sitä ei kirjastoista vielä saa. Toivottavasti kirjastolaitos nopeasti onnistuu siirtymään sähköisen kirjan aikaan. Kirja on saatavissa Elisa Kirjan e-kirjapalvelusta

10.6.2014
Matti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.